ČESTA PITANJA

Zašto kupiti kartu preko centrotours.ba ili u poslovnicama Centrotoursa u zemlji?
Razloga je više, ali oni najbitiniji su niža cijena karte (i za online rezervacije i za rezervacije u poslovnicama ) te značajna vremenska ušteda.Centrotours je prva i jedina turistička agencija u Bosni i Hercegovini koja svojim klijentima na posve siguran način omogućava kupovinu avio karata preko internet stranice b2c.centrotours.ba. Dakle, ne morate dolaziti u poslovnicu nego kartu možete rezervisati sa bilo koje lokacije koja ima pristup internetu.
Od posebnih komparativnih prednosti kupovine preko stranice www.centrotours.ba bitno je istaći i činjenicu da se sve rezervacije provjeravaju od strane naših agenata što uglavnom nije slučaj sa online servisima.
U Centrotoursovim poslovnicama možete kupiti i avio karte tzv. low cost kompanija kao što su Germanwings, Ryanair, Wizzair, Pegasus Airlines i drugih. Takođe, na www.centrotours.ba možete potpuno samostalno isplanirati cijelo putovanje pošto kroz naš sistem osim avio karata možete rezervisati i smještaj u hotelu te unajmiti vozilo. Posebnu pažnju Vam skrećemo na mogućnost rezervacije smještaja u cijelom svijetu po iznimno povoljnim cijenama. 
Na kraju, Centrotours doo u potpunom je vlasništvu kompanije Centrotrans-Eurolines koja je na tržištu BiH prisutna već više od 60 godina.

Zanima me koliko je unaprijed potrebno rezrvisati avio kartu? Hoće li cijena biti povoljnija ukoliko je rezervišem nekoliko mjeseci unaprijed?
Cijena letova ovisi o raspoloživosti mjesta u avionu u trenutku izrade rezervacije za željene datume leta. Na cijenu utječu sezonalnost, kao i objavljene cijene aviokompanija za željeni period putovanja. Karta je najčešće povoljnija ako se rezerviše unaprijed.

Ne znam tačan datum povratka. mogu li rezervirati povratnu kartu bez datuma povratka?
Molimo Vas da nam svoj zahtjev uputite na e-mail aviokarte@centrotours.ba. Moguće je rezervirati povratnu kartu bez navedenog povratka, ali je cijena karte s otvorenim povratkom često mnogo viša od one s datumom povratka koji možete promijeniti uz određenu naknadu.

Postoji li mogućnost prijenosa aviokarte na drugu osobu?
Avio karta je neprenosiv dokument, i može je koristiti samo osoba na čije ime glasi uz predočenje valjanog dokumenta sa slikom (pasoš) .

Imam kupljenu kartu i moje se putovanje sastoji od nekoliko letova s presjedanjima. šta se događa u slučaju da prvi let kasni i ja ne stignem na slijedeći let?
Ukoliko let u polasku kasni, a svi Vaši letovi se nalaze unutar jedne karte, obavezno se javite na šalter avio kompanije na aerodromu odakle Vam polazi slijedeći let. Kompanija će Vas premjestiti na prvi raspoloživi let prema Vašoj krajnjoj destinaciji, bez doplate.