Hrvatska

Hrvatska, često zvana i zemlja hiljadu ostrva – spoj je nestvarnih prirodnih ljepota, dugogodišnjeg povijesnog i kulturnog naslijeđa, poznate gastronomije, različitih životnih stilova i dijalekata. Ova mediteranska srednjeevropska zemlja duž cijele obale okružena Jadranskim morem, nama je najbliža turistička destinacija.

Skoro 500 hiljada bh turista posjeti Hrvatsku svake godine, a kada se tome doda i brojna bh dijaspora, onda je taj broj značajno veći, što BiH čini jednom od najvažnjih emitivnih tržišta.
Hrvatsku obalu Jadranskog mora, dužine 5.835 km čine čak 1.244 ostrva, otočića, hridi i grebena, ali i brojne uvale, zaljevi i poluostrva. Duž jadranske obale vlada ugodna mediteranska klima karakteristična po suhim i toplim ljetima, te vlažnim i blagim zimama. Zahvaljujući mediteranskoj klimi, jadranska obala obiluje sunčanim danima i temperaturom mora koja u ljetnim mjesecima ne pada ispod 20°C. Sunčani i topli dani tokom cijele godine učinili su Jadran destinacijom za odmor u svim godišnjim dobima.
Jadranska obala odlično je povezana sa Sarajevom i brojnim Centrotransovim autobuskim linijama. Na Korčulu, u Dubrovnik, Makarsku, Split ili Rijeku u ljetnom periodu možete putovati svakodnevno modernim Centrotransovim autobusima.