HIT CIJENA! GARANTOVANI POLAZAK! GARANTOVANI IZLETI!

RUSIJA!

Sankt Peterburg + Moskva

8 dana - 7 noćenja/AVIO

04. - 11.04.2020.


Rusija – površinom najveća država na svijetu zauzima oko 11,5% zemaljskog kopna, a po broju stanovnika je deveta na svijetu. Ovo ogromno prostranstvo mahom prekriveno snijegom i ledom je prepuno tajni i priča spremnih da Vam ispriča u jednom dahu! Sankt Peterburg – prijestolnica carske Rusije od 18 vj. I grad koje je sagrađen po želji Ruskog cara petra Velikog danas se smatra jednim od najljepših gradova svijeta. Ogroman broj vodenih kanala na delti rijeke Neve čini ovaj grad Venecijom sjevera, a bijele noći u ovom gradu dugo nećete zaboraviti. Moskva – veličanstvena, prekrasna, ogromna, očaravajuća, zadivljujuća su samo neki od epiteta kojim se ovaj grad sa ponosom diči. Glavni grad Rusije očarava već na prvi pogled. Sva poznata zdanja su masivna i impresivna, a sa impozantnom arhitekturom i impresivnim fasadama Moskva djeluje autoritativno i nadasve moćno. Obasjana zlatnim kupolama sa pravoslavnih svetinja, koje se nalaze na gotovo svakom koraku i savremenim neonskim reklamama, Moskva se razmeće svojom bogatom ljepotom i sudarom starog, tradicionalnog i novog, modernog.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 04.04.2020. (SUBOTA), SARAJEVO – MOSKVA

Sastanak grupe na aerodromu u Sarajevu u 13.15h. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 15:15h (let JU 113) sa slijetanjem na aerodrom u Beogradu u 16:05h. Polijetanje za Sankt Peterburg u 17:00h (let JU 674). Slijetanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 20:45h. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN, 05.04.2020. (NEDJELJA), SANKT PETERBURG

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevsky prospekt, Kazanjsky sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik (bez ulaska u objekte). Nakon toga izlet: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN, 06.04.2020. (PONEDJELJAK), SANKT PETERBURG

Doručak. Nakon doručka izlet u Peterhof - Ruski Versaj, ljetnu carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII vijeku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaljeva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaljev, Kronštat i Sankt Peterburg. Nakon toga posjeta: Puškin-Carsko Selo, ljetnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamenja, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN, 07.04.2020. (UTORAK), SANKT PETERBURG

Nakon doručka izlet u Ermitaž: obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocjenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevjekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN, 08.04.2020. (SRIJEDA), SANKT PETERBURG – MOSKVA

Doručak. Transfer do željezničke stanice. Putovanje za Moskvu u 09.20h modernim vozom Sapsan. Sa željezničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) - (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vreme. Nakon toga odlazak u Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasljeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

6. DAN, 09.04.2020. (ČETVRTAK), MOSKVA

Doručak. Nakon doručka izlet u Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Nakon toga posjeta Muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Noćenje.


7. DAN, 10.04.2020. (PETAK), MOSKVA

Doručak. Izlet u Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umjetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i posjeta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vrijeme. Večernja Moskva sa rijeke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom "Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, jedan od najljepše osvijetljenih gradova na svijetu. Noćenje.

8. DAN, 11.04.2020. (SUBOTA), MOSKVA – SARAJEVO

Rano jutarnje napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 04:10h (let JU 657). Dolazak u Beograd u 06:00h. Polijetanje za Sarajevo u 13:50h (let JU 112). Slijetanje na aerodrom u Sarajevu u 14:45h. Kraj programa.


• Program u pdf formatu preuzmite ovdje.


CIJENA: 1459,00 KM


U cijenu je uključeno:

- Avio prijevoz na svim relacijama letovima kompanije Air Serbia: 04.04.2020 - Sarajevo-Sankt Peterburg, 11.04.2020 - Moskva-Sarajevo;
- Prevoz vozom Sapsan na relaciji Sankt Peterburg – Moskva 08.04.2020,
- Aerodromske takse,
- 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* Pulkovskaya Hotel u Sankt Peterburgu (ili sličnom),
- 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* Izmailovo Delta u Moskvi (ili sličnom),
-Transfere prema programu,
- Gratis razgledanje Moskve i Sankt Peterburga,
- Usluge stručnog vodiča i lokalnih vodiča tokom putovanja i boravka u Rusiji i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:

- Fakultativni izleti u Sankt Peterburgu:
Puškin (Carsko selo) 80 EUR, *
Ermitaž 45 EUR,
Petropavlovska tvrđava 30 EUR,

- Fakultativni izleti u Moskvi:
Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR,
Sergijev Posad (bivši Zagorsk) 45 EUR,
Krstarenje rijekom Moskvom 40 EUR,
Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata) 45 EUR, *
Muzej Panorama Borodinske bitke 35 EUR,

- PZ osiguranje 16,00 KM,
- Eventualne boravišne takse koja se plaćaju na recepciji hotela na licu mjesta,
- Doplata za polupansion (večera) 220,00 KM,
- Doplata za jednokrevetnu sobu 330,00 KM.

NAPOMENE:
*Prijavljivanje i plaćanje izleta Puškin Carsko selo i Kremlj obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 11.03.2020. Prijavljivanje na licu mjesta, kao i nekoliko dana prije polaska, neće biti moguće. Preporučujemo uplatu izleta prilikom uplate aranžmana!
*Smještaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju isključivo na upit
(dopunski ležajevi su nestandardni i nepodobni za osobe krupnije građe)O HOTELU U SANKT PETERBURGU: Hotel Sankt Peterburg je bivši hotel Lenjingrad, potpuno renoviran 2018. godine. Nalazi se na obali reke Neve, sa predivnim pogledom na historijski centar grada koji se nalazi na suprotnoj strani. Pored hotela nalazi se muzej brod Krstarica Aurora. Metro stanica je na 10 minuta laganog hoda, a dijele ga samo 2 metro stanice od Nevskog prospekta. Hotel raspolaže sa 566 soba, dva restorana i bar u lobiju (24/7), i nekoliko konferencijskih sala. Pored restorana „Bering" gdje se služi doručak na bazi švedskog stola, na posljednjem spratu hotela nalazi se i restoran „La Vue" sa predivnim pogledom na Nevu i prepoznatljivu siluetu Sankt Peterburga. Besplatan Wi-Fi je dostupan u cijelom objektu.

O HOTELU U MOSKVI: Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (pješačenjem od hotela 25-30 min), što je od velikog značaja za efektivno korištenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.


Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.
Ovaj program prodaju i agencije iz regije (Slovenija, Srbija, Crna Gora,Hrvatska i Makedonija) te je moguće da će grupa biti sastavljena od putnika iz tih zemalja. Broj mjesta na ovom programu je ograničen!
Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Centrotours
Rezervacija putovanja