SPECIJALNA SEPTEMBARSKA PONUDA:

RIM + UTAKMICA ROMA – LAZIO

5 DANA/BUS

27.09. – 01.10.2018.


RIM - La citta dei sette colli (grad na sedam brežuljaka, La citta eterna (vječni grad) ili jednostavno L' Urbe (grad) samo su neki od nadimaka ovog fascinantnog grada, koji i danas predstavlja jedan od najdrevnijih svjetionika civilizacije,čemu svjedoče mnogobrojni spomenici antičke i svjetske baštine, najznačajniji kršćanski hramovi i brojni muzeji sa bogatim kolekcijama umjetnina iz raznih epoha ovoga grada... Arhitektura koja vas ostavlja bez daha, uske i slikovite uličice, čarobni trgovi ,bezbroj fontana. Uljepšajte sebi ovo prekrasno putovanje i posjetite utakmicu Roma – Lazio na legendarnom Olimpicu u Rimu!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 27.09.2018. (ČETVRTAK), SARAJEVO – ZAGREB – LJUBLJANA

Polazak sa odredišta u u 19.00h. Vožnja luksuznim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo – Zagreb – Ljubljana. Noćna vožnja prema Italiji sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

2. DAN, 28.09.2018. (PETAK), RIM

Dolazak u Rim u poslijepodnevnim satima. Smještaj u camping village Roma. Nakon kratkog odmora slijedi fakultativno večernje razgledanje grada (transfer gradskim prijevozom): Piazza Navona, Panteon, Piazza Espana, Fontana di Trevi, Via Corso. Slobodno vrijeme. Povratak u camping. Noćenje.


3. DAN, 29.09.2018. (SUBOTA), RIM – UTAKMICA ROMA – LAZIO

U jutarnjim satima polazak na drugi dio razgledanja grada – kombinacija panoramske vožnje i pješačkog obilaska grada: Vatikan, Cestijeva piramida, Porta San Paolo, Circo Massimo, Termini, crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli, Koloseum, Rimski forum, Carski forumi, Kapitol, crkva Santa Maria Arecolli, Piazza Venezia. Slobodno vrijeme u centru grada. U dogovoreno vrijeme povratak u camping. Iskoristite priliku da odete na utakmicu Roma-Lazio. Noćenje.

4. DAN, 30.09.2018. (NEDJELJA), RIM

Odjava iz hotela. U jutarnjim satima fakultativni obilazak Vatikana. Prilika da pogledate zbirke antičkih i srednjovjekovnih skulptura i umjetnina, Pinakoteku, Rafaelove sobe, a na samom kraju obilaska Vatikanskih muzeja moći ćete da vidite besmrtno djelo velikog Mikelanđela u Sikstinskoj kapeli, nakon čega vaš doživljaj umjetnosti više nikada neće biti isti.. Sljedi ulazak u najveću crkvu kršćanskog svijeta - Baziliku Svetog Petra, iz koje izlazite na monumentalni trg sa kolonadama stubova, djelo baroknog umjetnika Berninija. Nastavljamo ulicom via della Conciliazione do Hadrijanovog mauzoleja i anđeoskog mosta. Slobodno vrijeme u centru grada. U večernjim satima slijedi nastavak putovanja prema BiH. Vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

6. DAN, 01.10.2018. (PONEDJELJAK), BiH

Dolazak u BiH u podnevnim satima.

• Program u PDF formatu možete preuzeti ovdje.


CIJENA: 269,00 KM


U cijenu je uključeno:

- Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Rim-Sarajevo ,
- Smještaj u na bazi 2 noćenja u 1/2 i 1/3 bungalovima u Camping Village Roma (http://www.camping.it/en/lazio/romacamping/ *),
- Ulazne takse u gradove u Italiji,
- Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Italiji i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:

- Fakultativni izleti ( Rim I dio 10,00 EUR, Rim II dio 20,00 EUR, Vatikan 35,00 EUR)
- Metroo karte, ulaznice u muzeje, individualni troškovi,
- Ulaznica za utakmicu Roma – S.P.A.L.
- Organizovani odlazak autobusom na utakmicu 10,00 EUR (minimalno 20 prijavljenih)
- PZ osiguranje 10,00 KM,
- Doplata za posebno sjedište u autobusu 50,00 KM (sjedišta iza vozača, sjediša iza 2. vrata),
- Doplata za dodatno sjedište u autobusu 80,00 KM,
- Boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela ( 2,00 - 6,00 EUR po osobi po noći),
- Doplata za jednokrevetnu uslugu 80,00 KM.


* Camping Village Roma – Najbliži kamp povjesnom centru Rima i a udaljen je svega 15-tak minuta vožnje od Vatikana. Smještajne jedinice podjeljene su na bungalove i chalete (mini kućice). Bungalov je kapaciteta 2-3 osobe, chalet je kapaciteta 4-5 osoba. Svi objekti su klimatizirani. U sklopu kampa nalazi se market, mjenjačnica, praonica rublja i otvoreni sezonski bazen. Sve informacije o Campingu nalaze se na navedenoj web adresi.

*Napomena
– doplata za doručak 6,00€ - uplaćuje se direktno u Campingu.
– doplata za peškir 2,00€ po peškiru (preporučuje se ponjeti svoje peškire)


Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.
Rezervacija putovanja