SPECIJALNA PONUDA ZA 1 MAJ!

NICA – PROVANSA – MILANO

7 dana/BUS

27.04-04.05.2019.


Marseille  – drugi po veličini grad u Francuskoj i najveća i najvažnija luka u zemlji. Marseille ima sve odlike velegrada, mediteranska atmosfera je sveprisutna, a istorijski centar grada obiluje zgradama impresivne arhitekture. Danas Marseille ima izražen kosmpolitski duh, tu se spajaju razne kulture i religije, a između starih građevina i modernih poslovnih zgrada, smjestili su se brojni teatri,muzeji i šarmantni bulevari. Gastronomska ponuda obiluje jelima „iz mora", a najpoznatija je bouillabaisse – riblja čorba, zaštitni znak Marseilla, već dugi niz godina.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 27.04.2019. (SUBOTA), SARAJEVO – LJUBLJANA – NICA

Polazak sa odlaznih perona autobusne stanice Sarajevo u 17.00h. Vožnja luksuznim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo – Zenica – Doboj  – Zagreb  – Ljubljana. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

2. DAN, 28.04.2019. (NEDJELJA), NICA

Dolazak u Italiju u jutarnjim satima,vožnja preko Italije do Azurne obale. Dolazak u poslijepodnevnim satima u Nicu (cca 14.00-15.00h). Smještaj u hotel. Pješačko razgledanje grada u pratnji vodiča: hotel Negresko, ruska crkva, bazilika Notre Dame, place Massena, Palais de Justice, Course Saleya, vidikovac Chateu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 29.04.2019. (PONEDJELJAK), NICA – ANTIBES – CANNES – MARSEILLE

Nakon doručka napuštanje hotela i obilazak dijela Azurne obale i to prvo odlazak u Antibes. Antibes je jedno od najšarmantnijih mjesta na Azurnoj obali. Grad opasan zidinama, krije veliki broj prelijepih trgova, ali i sjajnih muzeja od kojih je svakako najinteresantniji čuveni Pikasov muzej. Slijedi odlazak u Cannes, jedan od najpoznatijih turističkih središta u Francuskoj. Obilazak ovog poznatog festivalskog grada: Bulevar De la Croisette, festivalske palate – Bulevar slavnih, šetnja do starog grada s vidikovcem, sa kojeg se pruža predivan pogled na Cannes i Lerinske otoke. Slobodno vrijeme. Polazak prema Marseju. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora obilazak Marseilla u pratnji vodiča: Katedrala de Major i stari grad, luka sa tvrđavama Sv.Nikole i Sv.Jovana, pozorište La Criee, gradska kuća ili hotel de Ville, Bazilika Notre-Dame de la Garde, ulica Cannabiere, Cours Belsunce. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, 30.04.2019. (UTORAK), MARSEILLE – AVIGNON – NIMES – ARLES – MARSEILLE

Doručak. Nakon doručka cjelodnevni fakultativni izlet. Prvo odlazak do Avignona, jednog od najvažnijih gradova Provanse. Nekada je bio centar hrišćanstva i sjedište katoličke moći. Po dolasku obilazak Avignona: Papska palata, najveća gotska palata na svijetu, most Sv.Benezea. Nastavak putovanja do Nimesa starog rimskog grada. Obilazak Nima: Arena, Maison Carrée, Augustova kapija, Dijanin hram, Katedrala. U dogovoreno vrijeme nastavak putovanja za Arles - grad u kome je Vincent Van Gogh proveo poslednje godine svog života. Grad su osnovali stari Grci u 6. veku p.n.e., a najveći prosperitet dosegnuo je u Cezarovo doba kada je bio značajnija luka i od Marseja. Obilazak Arlesa: rimska Arena, katedrala Sv.Trifuna, Trg Republike sa gradskom kućom, Antički teatar, Žuta kuća u kojoj je živeo Van Gogh. U dogovoreno vrijeme u večernjim satima povratak u Marseille. Noćenje.

5. DAN, 01.05.2019. (SRIJEDA), MARSEILLE – SAINT REMY – LES BAUX – AIX – MARSEILLE

Nakon doručka cijelodnevni izlet u Provansu i njene najznačajnija naselja. Prvo odlazak do Saint Remy de Provence, malog gradića u kojem se rodio poznati prorok Nostradamus i gdje je Vincet Van Gogh imao jedan jako uspješan period stvaranja i slikanja. Obilazak grada: Nostradamusova kuća, Gradska kuća, Gradska fontana, Katedrala. Nakon obilaska Saint Remy-ja polazimo za Les Baux de Provence, jedno od najlijepših francuskih sela sa preko 1,5 miliona posjetitelja u toku godine. Smješten na vrhu stijene, stari zamak se nadvija nad cijelom regijom i nadgleda planine na jugu. Šetnja starim uvrđenim gradom opasanim zidinama i slobodno vrijeme za kupovinu unikatnih suvenira ili uživanja u pogledu sa zidina grada. Nakon slobodnog vremena nastavak putovanja prema Aix en Provance, poznatom univerzitetskom gradu koji je vjekovima prijestonica Provanse. Ovo je grad u kome se rodio i stvarao Paul Cezzane, jedan od vodećih slikara, uz Van Gogha i Gauguina, na prelazu između impresionizma u kubizam. Aix je poznat i kao grad "hiljadu fontana” jer ga krase mnogobrojne fontane budući da leži na termalnim izvorima. Obilazak Aix-a: Cours Mirabeau sa drvoredom topola, katedrala Sv.Spasitelja, Place de l''Hotel de Ville. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u Marseille u večernjim satima. Noćenje.

6. DAN, 02.05.2019. (ČETVRTAK), MARSEILLE – MILANO

Nakon doručka check out iz hotela i polazak prema Milanu. Dolazak u Milano u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora obilazak Milana u pratnji vodiča: Castello Sforzesco, porta Gariballdi, porta Nuova, porta Venezia, giardini Pubblici, via Dante, Teatro alla Scala, galeria Vittorio Emanuele II, Duomo, piazza del Duomo. Slobodno vrijeme u centru grada. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

7. DAN, 03.05.2019. (PETAK), MILANO – SARAJEVO

Nakon doručka napuštanje hotela. Predlažemo fakultativni odlazak do prekrasnog jezera Como i istoimenog gradića na obali jezera. Po dolasku kraći obilazak grada: stadion, spomenik palim borcima, Tempio Voltiano, piazza Cavour, katedrala. Slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju u predivnom ambijentu jezera Como. U dogovoreno vrijeme povratak u Milano. Polazak prema BiH u poslijepodnevnim satima i vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

8. DAN, 04.05.2019. (SUBOTA), SARAJEVO

Dolazak u BiH u jutarnjim satima.


• Program u PDF formatu možete preuzeti ovdje.


CIJENA: 599,00 KM (first minute ponuda za uplate do 31.03.)*

*Cijena nakon 31.03.2019. iznosi 645,00 KM


U cijenu je uključeno:

- Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Nica-Marseille-Milano-Sarajevo,
- 1 noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* Busby  u Nici (ili sličnom), 
- 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* Ibis Marseille Centre Vieux Port  u Marseille (ili sličnom), 
- 1 noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* B&B Milano Sesto Marelli u Milanu (ili sličnom), 
- Obilasci Nice, Antibesa, Cannesa i Milana,
- Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Italiji i Francuskoj i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:

- Fakultativni izleti (Marseille 15,00 EUR, Avignon-Nimes-Arles 30,00 EUR, Obilazak Provance: Saint Remy-Les Baux-Aix 30,00 EUR, Como 20,00 EUR),
- PZ osiguranje 16,00 KM,
- Boravišne takse koja se plaćaju na recepciji hotela na licu mjesta (2,00-6,00 EUR po osobi po noći),
- Doplata za dodatno sjedište u autobusu 165,00 KM,
- Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,
- Doplata za jednokrevetnu sobu 290,00 KM.

Popusti:  Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 100,00 KM.


O HOTELU U NICI: Hotel Busby nalazi se u samom centru Nice na svega 5 minuta šetnje od glavne gradske plaže u zaljevu Anđela. Hotel posjeduje 80 ugodnih soba u Belle Epoque stilu, koje su klimatizirane, sa satelitskim TV-om i WiFi signalom. Također u sklopu hotela se nalazi i bar i salon za opuštanje uz piće nakon dugog dana istraživanja Nice i okoline. U restoranu hotela gosti mogu da se posluže specijalitetima Francuske mediteranske kuhinje.

O HOTELU U MARSEJU: Smješten nekih 500 matara od stare luke hotel ibis Marseille Centre Vieux Port pruža moderan i ugodan smještaj u srcu Marseja. Sve sobe su opremljene sa „flat-screen" TV-om sa satelitskim programima i WiFi signalom u cijelom hotelu. Restoran hotela nudi buffet doručak za goste sa slatko-slanim programom. Nakon cijelodnevnog obilaska grada hotel nudi odmor u modernom baru sa pićima, grickalicama i dnevnom štampom.

O HOTELU U MILANU: Hotel B&B Milano Sesto Marelli nalazi se u mjestu Sesto San Giovanni, na 400 metara od postaje podzemne željeznice Sesto Marelli, koja uključuje linije do centra Milana. U sklopu objekta gostima su na raspolaganju moderne sobe i besplatni WiFi.
Sve su sobe klimatizirane i imaju parketne podove izrađene od ekoloških materijala, TV ravnog ekrana s programima Sky i sef. Vlastite kupaonice uključuju tuš i sušilo za kosu.
Gosti mogu besplatno koristiti 2 tablet računala s pristupom internetu u zajedničkoj prostoriji, a recepcija je otvorena 24 sata dnevno.


Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika. Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Centrotours
Rezervacija putovanja