LJUBLJANA + KLAGENFURT

Shopping

07. - 09.12.2018.


Iako spada među manje glavne gradove Evrope, Ljubljana je moderna urbana metropola i vrlo popularna turistička destinacija koja posjeduje zavidnu kulturnu scenu, i bogatu historijsku pozadinu. Zadivljujuća arhitektura, rijeka Ljubljanica sa predivnim mostovima, restorani s tradicionalnom kuhinjom, popločane ulice, stare zgrade, veliki izbor radnji, preporuka su da posjetite ovaj grad... Kada ste već tu, onda otiđite i do popularnog Cafe Čokl i uživajte u ukusnom slovenskom jogurtu, siru i vrućem hljebu za doručak!
Klagenfurt je glavni grad austrijske savezne pokrajine Koruške. Sa oko 100.000 stanovnika Klagenfurt je ujedno i najveći koruški grad. Prema legendi, Klagenfurt je osnovan na mjestu gde je ubijen zmaj koji je živio u obližnjoj močvari. Grad je smješten u kotlini, na jugu Austrije u dolini između Alpi i planina Karavanki kojima prolazi granica Austrije i Slovenije. Zapadno od grada se nalazi jezero Wörthersee koje se često naziva "austrijsko more".
Klagenfurt ima jedan od najljepših starih gradova u Austriji! Za vrijeme šetnje možete otkriti predivna renesansna dvorišta u kojima su se danas smjestili moderni butici, trendy lokali i autohtone gostionice.
U centru grada nalazi se tržni centar ARKADEN sa preko 120 radnji, restorana, kafića.. u kojem vas očekuju pretpraznični popusti. Kupite sebi nešto, zaslužili ste!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 07.12.2018. (PETAK), BIH – KLAGENFURT

Okupljanje grupe na dolaznim peronima autobuske stanice Sarajevo u 23.00h. Polazak grupe iz Sarajeva u 23.30, Zenice u 00.30h i iz Doboja (BP HIFA) u 02.00h. Vožnja modernim Centrotransovim autobusima preko Bosanske Gradiške, Zagreba do Ljubljane.


2. DAN, 08.12.2018. (SUBOTA), LJUBLJANA – KLAGENFURT

Dolazak u Ljubljanu ujutro oko 08.00h. Slijedi pješačko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Tromostovje (tri mosta preko rijeke Ljubljanice), gradska vijećnica, Prešernov trg... Opcionalno odlazak žičarom do Ljubljanskog dvorca (uz doplatu) odakle se pruža predivan pogled na cijeli grad i okolne planine... Slobodno vrijeme. U 11.00h nastavak putovanja prema Klagenfurtu.
Dolazak u tržni centar ARKADEN CITY CENTER u 13.00h. Slobodno vrijeme za shopping i razgledanje grada.
U 18.00 sati: Ukrcaj putnika kod tržnog centra Arkaden, a zatim polazak prema Bosni i Hercegovini. Dolazak u Bosnu u Hercegovinu u nedjelju u ranim poslijeponoćnim satima (u Sarajevo oko 04.00h).


PROMOTIVNA CIJENA ZA REZERVACIJE DO 10.11.2018: 59,00 KM

Djeca 2-12 godina 45,00 KM.
Cijena nakon 10.11. uvećava se za 20,00 KM.


Program u pdf format preuzmite ovdje.


U cijenu je uključeno:
- Prijevoz Centrotransovim autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima, WC),
- Usluge pratioca grupe i kompletna organizacija putovanja

Uz doplatu:
- Putničko-zdravstveno osiguranje (6,00 KM),
- Dodatno sjedište u autobusu 45,00 KM; Posebno sjedište u autobusu 20,00 KM.
- Obavezna doplata za obilazak Ljubljane (15,00 KM)

Napomena: obavezna prijava prilikom uplate aranžmana.
*Kalkulacija rađena na bazi minimum 40 putnika.
* Svi putnici moraju imati biometrijski pasoš sa validnošću od minimum 90 od datuma povratka sa putovanja.
* Ovo putovanje je low budget putovanje. *Za putovanje važe Opći uslovi putovanja

Rezervacija putovanja