HIT PONUDA ZA NOVU 2020 GODINU!!

KRAKOW

6 dana/BUS

28.12.2019. - 02.01.2020.


Krakow - Bivši poljski glavni grad zadržao je do danas najviše historijskih spomenika u svojoj zemlji. Gotička katedrala iz 14.st., dvorac u kojem su stolovali poljski kraljevi, Stari grad sačuvan prema srednjevjekovnom uličnom planu, Glavni trg, crkva sv. Marije i zdanja Jagiellonskog univerziteta među najstarijima su u Evropi – svi se nalaze na UNESCO popisu. Svake godine ovaj grad posjeti između tri i četiri miliona turista, a poseban duh daje mu i preko 100.000 studenata Jagielonskog univerziteta. Prekrasna atmosfera ovog grada i vrhunska zabava u brojnim klubovima garant su dobrog provoda u ovom divnom gradu!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 28.12.2019. (SUBOTA), BiH – KRAKOW

Okupljanje putnika na odlaznim peronima Autobuske stanice u Sarajevu. Polazak iz Sarajeva u večernjim satima i vožnja preko Mađarske i Slovačke prema Krakowu. Noćna vožnja.

2. DAN, 29.12.2019. (NEDJELJA), KRAKOW

Dolazak u Krakow u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi polazak na fakultativno razgledanje grada: Brdo Vavel sa srednjovjekovnim kraljevskim dvorcem i katedralom, Barbakan, ostatke starih gradskih zidina (cvijetna vrata), Jagielonski univerzitet. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 30.12.2019. (PONEDJELJAK), KRAKOW – WIELIZCKA – KRAKOW

Nakon kasnog doručka fakultativni obilazak rudnika soli Wielizcka (Velićka) koji je star preko 700 godina i koji je još jedna znamenitost pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak rudnika soli uz spuštanje na dubinu od 135 metara i obilazak predivnog jezera i plesne dvorane, te kraljevske kapele napravljene od soli. Veliki splet hodnika i dvorana od soli ostaviće Vas bez daha. Povratak u Krakow. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalan poljski restoran sa lokalnim specijalitetima. Noćenje.


4. DAN, 31.12.2019. (UTORAK), KRAKOW – AUŠVIC – KRAKOW

Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak u Aušvic, koncentracioni logor iz ll Svjetskog rata koji se nalazi na UNESCO listi zaštićene svjetske baštine. Obilazak i drugog dijela koncentracionog logora Birkenau u kojem je sniman film „Šindlerova lista". Nakon posjete Aušvicu Vaše poimanje holokausta više nikada neće biti isto. U poslijepodnevnim satima povratak u Krakow. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 01.01.2020. (SRIJEDA), BiH

Doručak. Check out iz hotela. Slobodno vrijeme u centru grada. U večernjim satima polazak prema BiH. Vožnja preko Slovačke i Mađarske uz usputne pauze po potrebi grupe.

6. DAN, 02.01.2020. (ČETVRTAK), BiH

Dolazak u Sarajevo u poslijepodnevnim/večernjim satima.


• Program u pdf format preuzmite ovdje.


CIJENA: 395,00 KM (FIRST MINUTE ponuda za uplate do 11.11)*

*Cijena nakon 11.11.2019. iznosi 435,00 KM


U cijenu je uključeno:

- Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Krakow-Sarajevo,
- 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Krakowu,
- Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Poljskoj i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:

- Fakultativni izleti i ulaznice za muzeje, diskoteke i sl,
- PZ osiguranje 12,00 KM,
- Manipulativni troškovi 5,00 KM,
- Doplata za dodatno sjedište u autobusu 120,00 KM,
- Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,
- Eventualnu boravišnu taksu koja se plaća na recepciji na licu mjesta,
- Doplata za 1/1 sobu 120,00 KM.

Popusti: Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM.


Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Centrotours.
Rezervacija putovanja