BUDIMPEŠTA CITY BREAK

2 dana/BUS


01-03.02.2019.

08-10.02.2019.

22-24.02.2019.


Pariz Istočne Evrope, dvomilionska Budimpešta sa svojim brojnim znamenitostima, bogatom historijom, šarolikom arhitekturom, širokim avenijama, parkovima, restoranima i klubovima idealan je izbor za kratki predah od svakodnevih obaveza. Želite li razgledati grad noću, predlažemo vam vožnju brodom, ili šetnju romantičnim ulicama Starog grada. Budimpešta nudi bogat noćni program: od opere, pozorišta, baleta, do pivnica i čardi s lokalnim mađarskim melosom ili kabaretskih predstava poput onih u Parizu.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, SARAJEVO – BUDIMPEŠTA

Okupljanje putnika na dolaznim peronima Autobuske stanice Sarajevo u 23.00h. Polazak autobusa u 23.30h. Putovanje preko Zenice, Doboja, Banja Luke, Zagreba. Noćno putovanje uz pauze po potrebi grupe.

2. DAN, BUDIMPEŠTA

Po dolasku u Budimpeštu razgledanje grada u trajanju cca 4h: Rakoci bulevar, Trg heroja gdje se nalaze: Muzej lijepih umjetnosti, cirkus, Luna Park, ZOO vrt, dvorac Vajdahunjadi, zatim vožnja kroz Andraši bulevar, iznad najstarijeg Evropskog metroa, a pored muzeja Terora, Oktagona, Opere, bazilike sv.Stefana i Parlamenta. Slijedi prelazak na Budimsku stranu i obilazak Budimske tvrđave, Ribarske kule, crkve Matije Korvina i Kraljevske palate. Povratak u Peštu preko Lančanog mosta. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Uvečer fakultativni odlazak na krstarenje Dunavom u trajanju od jednog sata. Doživite fascinantnu panoramu Budimpešte noću. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, BUDIMPEŠTA – SARAJEVO

Nakon doručka napuštanje hotela i povratak u BiH uz obilazak najvećeg tropikarijuma u centralnoj Evropi smještenog na 3000 m2 u tržnom centru Campona (jedinstveni kompleks akvarija sa raznim vrstama riba, koralima, biljnim svijetom, te imitacijom tropske prašume. Više informacija na www.tropicarium.hu/en/). Slobodno vrijeme za shopping i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima.


• Program u PDF formatu možete preuzeti ovdje.


CIJENA: 129,00 KM


U cijenu je uključeno:

- Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Budimpešta-Sarajevo ,
- Smještaj u na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu 3* u Budimpešti (hotel Millenium 3*, Atlas 3* ili sličan)
- Usluge stručnog vodiča prilikom razgledanja Budimpešte.

U cijenu nije uključeno:

- Obilazak Budimpešte 10,00 EUR, Krstarenje Dunavom 20,00 EUR,
- Ulaznica u Tropicarium (kupovina na licu mjesta – individualno)
- PZ osiguranje 4,00 KM,
- Boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela ( 2,00 - 4,00 EUR po osobi po noći),
- Doplata za dodatno sjedište u autobusu 60,00 KM,
- Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 30,00 KM/sjedište,
- Doplata za jednokrevetnu uslugu 40,00 KM.


Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Centrotours.


Rezervacija putovanja