SPECIJALNA CENTROTOURS PREMIUM PONUDA 2 U 1!

BEČ + KANARSKA OSTRVA

AUSTRIJA – BOSNA I HERCEGOVINA

ŠPANIJA – BOSNA I HERCEGOVINA

DIREKTNI LETOVI SARAJEVO-BEČ, BEČ – LAS PALMAS I LAS PALMAS - SARAJEVO!

14.11-19.11.2018.


Blaga, ugodna klima zbog koje Kanarska ostrva  nazivaju arhipelagom vječnog proljeća, fascinantna priroda koja zadivljuje kontrastom pješčanih dina i crnih vulkana ili zelenih brežuljaka i kilometarskih plaža, ali i kulinarski specijaliteti: sve su to razlozi zbog kojih vrijedi posjetiti Gran Canariju i opustiti se u magičnom podneblju glavnog kanarskog ostrva. Kada ovome dodamo i utakmicu naše najbolje selekcije sa najboljom selekcijom Španije, onda je ovo putovanje koje se ne smije propustiti.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 14.11.2018. (SRIJEDA), SARAJEVO – BEČ

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu kod Centrotours šaltera u 06.15h. Prijava na let OS 760 avio kompanije Austrian Airlines za Beč u 07.40h. Po dolasku u Beč u 09.00h slijedi panoramsko razgledanje grada:
Belvedere – Karlsplatz – Karlova crkva – Ring – Hofburg – Parlament – Gradska vijećnica – Opera – veliki muzeji – Prater – obala Dunava – UN City. Šetnja do katedrale sv. Stjepana. Slobodno vrijeme u centru grada do 14.00h kada je predviđen odlazak do hotela. Smještaj u hotel u širem centru grada. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN, 15.11.2018. (ČETVRTAK), BEČ (UTAKMICA AUSTRIJA – BOSNA I HERCEGOVINA)

Doručak. Slobodno dan u Beču za razgledanje, kupovinu, druženje sa brojnim bh navijačima prispjelim u Beč iz cijelog svijeta. U 18.30h okupljanje na recepciji hotela i odlazak na utakmicu Austrija – Bosna i Hercegovina koja će se odigrati sa početkom u 20.45h na stadionu Ernst Happel kapaciteta 50.865 gledalaca. Nakon utakmice povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 16.11.2018. (PETAK), BEČ – LAS PALMAS   

Doručak. Nakon doručka slijedi transfer do aerodroma u Beču i direktan let ENT561 za Las Palmas u 12.00h. Po dolasku na ostrvo Gran Canaria u 16.50h po lokalnom vremenu slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

4. I 5. DAN, 17. I 18.11. (SUBOTA I NEDJELJA), GRAN CANARIA   

Boravak u hotelu na bazi polupansiona. Slobodno vrijeme za kupanje ili opcionalne izlete – obilazak Las Palmasa i izlet na Tenerife. Tokom ova dva dana predlažemo vam opcionalno poludnevni obilazak Las Palmasa panoramskom vožnjom glavnim avenijama grada uz trgovačku i prekookeansku luku Las Palmasa, koji je već 500 godina najznačajnija atlanska luka Španije. Na svojim putovanjima prema „Novom Svijetu" Kristofor Kolumbo snabdijevao je svoje karavele u Las Palmasu prije plovidbe u neizvjesno. Muzej Kristofa Kolumba smješten je u jednoj od najljepših gradskih palata u kvartu Vegueta, historijskom centru Las Palmasa. Šetnja do katedrala sv. Ane i šarolikih ulica kvarta Triana. Shopping u glavnoj trgovačkoj ulici Mesa y Lopez, udaljenoj desetak minuta od plaže Las Canteras.
U nedjelju naveče slijedi transfer do stadiona na utakmicu  Španija – BiH. Utakmica na stadionu fudbalskog kluba Las Palmas u 19.45h. Nakon utakmice povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN, 19.11.2018. (PONEDJELJAK), GRAN CANARIA – SARAJEVO  

Nakon doručka odjava iz hotela u 09.00h i odlazak na Međunarodni aerodrom Gran Canaria. Direktan let za Sarajevo sa polaskom u 12.00h sa dolaskom u Sarajevo u 18.40h. Kraj putovanja.

• Program u PDF formatu možete preuzeti ovdje.


CIJENA: 2.499,00 KM/osoba

U cijenu je uključeno:
- Avio karta u ekonomskoj klasi na relaciji Sarajevo – Beč 14.11,
- Avio karta na direktnom charter letu na relaciji Beč – Gran Canaria – Sarajevo,
- Aerodromske takse,
- Smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim  standard sobama na bazi 2 noćenje sa doručkom u Beču,
AM KOZERTHAUS – Mgallery Collection Hotel ili sličan
- Bus transferi aerodrom-hotel-aerodrom i hotel-stadion-hotel u Beču
- Smještaj na ostrvu Gran Canaria u hotelu 4* u terminu 16.11-19.11. u dvokrevetnim sobama na bazi 3 polupansiona (doručak+večera; piće uz večeru nije uključeno u cijenu),
- Bus transferi aerodrom-hotel-aerodrom i hotel-stadion-hotel na Kanarskim ostrvima,
- Panoramsko razgledanje Beča
- Usluge pratioca grupe tokom putovanja i kompletna organizacija putovanja

U cijenu nije uključeno:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (999,00 KM),
- Opcionalni izleti na Kanarskim ostrvima
- Ulaznica za utakmicu u Beču KAT 1. -  130,00 KM (obezbjeđuje agencija),
- Ulaznica  za utakmicu u Las Palmasu
- Individualni troškovi
 
*Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
*Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta uslijed nepredviđenih okolnosti.O DESTINACIJI

Kanarska Ostrva se nalaze oko 100 kilometara zapadno od obala Maroka u Atlantskom okeanu, i zajedno čine jednu pokrajinu Španije. Čini ih 12 ostrva sa površine 7.273km², sa najvećim rastojanjem među njima od 600 kilometara. Sedam ostrva je naseljeno: Tenerife, Fuerteventura, Gran Kanarija (na ovo ostrvo idemo), Lanzarote, La Palma, Gomera i Jero. Na sedam ostrva živi oko 1,5 miliona stanovnika. Ovo su vulkanska i planinska ostrva, sa brojnim kraterima, a posebno na ostrvu Tenerife. Kanarski krateri spadaju među najveće na svijetu.

Modra boja okeana, plaže sa crnim pijeskom vulkanskog porijekla, egzotični lokali i klubovi privlače turiste iz cijelog svijeta tokom cijele godine. Blizina afričkog kontinenta čini klimu blagom tako da se temperature  rijetko kada spuštaju ispod 20c .

Naziv ostrva: Gran Canaria, cca 840.000 stanovnika
Površina: 1.560,1km2
Glavni grad: Las Palmas de Gran Canaria, cca 340.000 stanovnika
Vremenska zona: -1 u odnosu na BiH

Rezervacija putovanja