ADVENT U MARIBORU I GRAZU!

HOTEL U CENTRU MARIBORA!

3 dana/BUS

13. - 15.12.2019.

20. - 22.12.2019.


PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, PETAK, SARAJEVO – MARIBOR

Polazak sa odlaznih perona autobuske stanice u Sarajevu u 05.00h. Vožnja luksuznim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo – Zenica – Doboj  – Zagreb  – Maribor. Dnevna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Maribor u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Odmor. Nakon kraćeg odmora fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča: Glavni trg, Kužno znamenje, Gradska kuća, Katedrala, Gradski trg, Florijanov spomenik, Trg Slobode, Spomenik NOB-u. Slobodno vrijeme u centru grada. Predlažemo odlazak na večeru u neki od autentičnih slovenskih restorana u Mariboru. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN, SUBOTA, MARIBOR – GRAZ – MARIBOR  

Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na izlet u shopping i posjetu adventu u Grazu. Vožnja do Graza uz usputne pauze po potrebi grupe. Graz je poznat kao odlično mjesto za shopping. Zadržavanje u shopping centru Seiersberg cca 3-4h. Nastavak vožnje do Graza. Po dolasku u Graz obilazak grada u pratnji vodiča: Schlossberg, Glavni trg ili Hauptplatz, gradska vijećnica "Rathaus”, Katedrala Domkirche. Nakon obilaska slobodno vrijeme u prekrasno ukrašenom centru grada, za posjetu adventu u Grazu. U dogovoreno vrijeme polazak prema Mariboru. Noćenje.

3. DAN, NEDJELJA, MARIBOR – ZAGREB – SARAJEVO  

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Zagrebu. Posjeta glavnom gradu Hrvatske – Zagrebu. Obilazak Zagreba u pratnji vodiča: Gornji grad, Trg sv. Marka, crkva sv. Marka, Banski dvori, Kamenita vrata, kula Lotrščak, Kaptol, Katedrala, Trg Bana Jelačića. Slobodno vrijeme u centru grada. U dogovoreno vrijeme polazak prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima ili jutarnjim satima narednog dana.


• Program u pdf format možete preuzeti ovdje.


CIJENA: 225,00 KM/osoba  


U cijenu je uključeno:

- Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Maribor-Sarajevo,
- 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi u hotelu Ibis Styles Maribor City Center 3* u Mariboru, (ili sličnom),
- Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Sloveniji i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:

- Fakultativni izleti (Obilazak Maribora 10,00 EUR, Shopping i obilazak Graza 20,00 EUR, Obilazak Zagreba 10,00 EUR)
- Ulaznice u muzeje, individualni troškovi,
- PZ osiguranje 6,00 KM,
- Doplata za jednokrevetnu sobu 85,00 KM,
- Boravišna taksa koja se plaća direktno na recepciji hotela (2,50€ - 3,00€ po osobi po noći).

Popusti: Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 30,00 KM.

O HOTELU:
Hotel Ibis Styles Maribor City Center 3* smješten je u povijesnoj zgradi u povijesnoj jezgri Maribora. Lokacija hotela je savršena u samom centru grada! Objekt nudi udobno namještene sobe i besplatni pristup internetu.
Sve moderno uređene sobe uključuju TV s kablovskim programima i vlastitu kupaonicu.
U restoranu hotela Ibis Styles Maribor City poslužuje se doručak. U neposrednoj blizini objekta smješteni su restorani i barovi. Trgovački centri, muzeji i sve poznate znamenitosti Maribora dostupni su na pješačkoj udaljenosti.


Više o hotelu možete pogledati na linku: https://www.accorhotels.com/gb/hotel-B2E0-ibis-styles-maribor-city-center/index.shtml#origin=ibis


Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Općim uslovima putovanja agencije Centrotours
Rezervacija putovanja